Filmtekercs

3 és 1/2 – 20th Century Women

Élni, de hogyan? A 20th Century Women hősei az általános kiábrándultság korában keresik a választ, találják meg a szabadságot és vezetik egymást a boldogság felé.

7 órája

„Több Juan van a világon, mint sebhelyesarcú” – interjú Mahershala Alival

Az Oscar-díjra jelölt Holdfény Juanját alakító Mahersala Alival olvashattok egy interjút, amelyben mesél a film keletkezéséről, saját ellentmondásos figurájáról.

16 órája

Élő is, meg halott is – Santa Clarita Diet (1. évad)

Victor Fresco zombis-kertvárosi vígjátéksorozata egy egész évadot követően is felemás: ötletes, sokszor nagyon szórakoztató, de nem találja az egyensúlyt a humorosan groteszk és a parodisztikusan túl gusztustalan között.

19 órája

Oscar 2017: Szombat este főpróbát tartanak a gála előtt

Bár az Oscar-gála csak magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel lesz, egy rövidfilm fesztivállal már szombaton este megtartják a „főpróbát”, ezen az Oscarra jelölt magyar film, a Mindenki alkotói is ott lesznek.

19 órája

Oscar 2017: A vasárnapi gála előtt csak ketten tudják a világon, kik kapják a díjakat

A vasárnapi Oscar-díjátadó gála előtt mindössze két ember van a világon, aki már tudja, hogy kik lesznek a díjazottak, de semmi kincsért sem árulnák el.

19 órája

Alan Rickman halála miatt nem szerepel Emma Thompson az Igazából szerelem folytatásában

Emma Thompson brit színésznő filmbéli férje és jó barátja, Alan Rickman halála miatt nem szerepel az Igazából szerelem című, 2003-as nagy sikerű film folytatásában.

20 órája

A filmturizmus megerősítéséről állapodott meg a Korda Stúdió és a Magyar Turisztikai Ügynökség

A filmturizmus megerősítését, annak fellendítését célzó együttműködésről állapodott meg a Korda Stúdió, a Korda Filmpark és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

20 órája

Matt Reeves rendezi az új Batman-filmet

Matt Reeves rendezi a következő Batman-filmet – jelentette be a Warner Bros. filmstúdió. A majmok bolygója: Forradalom és a Cloverfield című mozikat jegyző Reeves nem csupán rendezője, hanem producere is lesz a The Batman című filmnek – írta a deadline.

20 órája

Naomie Harris megkapta a Brit Birodalom Rendjének tisztje kitüntetést

Naomie Harris Oscar-jelölt színésznőt a Brit Birodalom Rendjének tisztje elismeréssel tüntette ki II.

20 órája

Médiatanács: idén 600 milliós támogatás tévéfilmekre

Idén hatszázmillió forinttal támogatja televíziófilmek készítését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – döntött legutóbbi ülésén a testület.

20 órája

Az erdélyi Filmtett Egyesület idei nyári alkotótáborába várnak jelentkezőket a szervezők

A Filmtett Egyesület csütörtöki közleménye szerint március 19-ig küldhetik be pályázataikat azok a fiatalok, akik a forgatókönyvíró-rendezői és az animációs csoport munkájában akarnak részt venni a 16.

20 órája

A Trump-szavazók kétharmada kikapcsolja a tévét, ha a díjazottak politikáról beszélnek

A Trump-szavazók 66 százaléka kikapcsolta az Oscar-gála közvetítését, ha a díjazottak politikáról beszéltek, a Clinton-szavazóknak viszont csak egyötödét zavarta ez – állapította meg egy februárban elvégzett közvélemény-kutatás az Oscar-műsorral kapcsolatban.

20 órája

Oscar 2017: A technika szupersztárjai 3.: Legjobb vágás

Ahogy az Érkezés bánik az idővel, a Holdfény a főszereplő szempontjával, A fegyvertelen katona az akcióval, az nem mindennapi – a vágás során formálódik a film véglegessé, és bárki nyerje el idén az Oscar-díjat, az nagy teljesítménynek szól majd.

22 órája

Finn Filmnapok 2017: Blogger legyek, vagy üzletasszony? – Női érvényesülés a finn filmben

2017-ben két olyan filmet is láthattunk a Finn Filmnapokon, amelyben fontos szerepet kapott a női érvényesülés kérdése, illetve a generációk egymás mellett élése.

1 napja

Keep fighting! – Meríts erőt filmekből!

Veled is van úgy, hogy úgy érzed, nincs erőd tovább küzdeni? Hogy kilátástalannak tűnik a helyzet és elérhetetlennek a megoldás?

1 napja

Oscar 2017: Az utóbbi öt esztendő legjobb rendezői

A közelgő Oscar-gála kapcsán most az utóbbi öt évben Legjobb rendező díjra jelölteket vesszük górcső alá.

1 napja

Frankofón Filmnapok 2017: A művészet nehéz kenyér – Színház éjjel-nappal

Edouard Baer filmje, a Színház éjjel-nappal egy őrült éjszaka története, amikor egy színházigazgató összes rémálma valóra válik – ám Luigi nem az a fajta, aki könnyedén feladja, megszállottsága pedig ragadós.

2 napja

Oscar 2017: A matematikai modell a Kaliforniai álom győzelmét jósolja

A Kaliforniai álom című musical győzelmét jósolja a vasárnap esti Los Angeles-i 89. Oscar-díjátadó gálán egy matematikai modell.

2 napja

Oscar 2017: A Trump-szavazók kétharmada kikapcsolja a tévét, ha a díjazottak politikáról beszélnek

A Trump-szavazók 66 százaléka kikapcsolta az Oscar-gála közvetítését, ha a díjazottak politikáról beszéltek, a Clinton-szavazóknak viszont csak egyötödét zavarta ez – állapította meg egy februárban elvégzett közvélemény-kutatás az Oscar-műsorral kapcsolatban.

2 napja

A Filmtett nyári alkotótáborába várnak jelentkezőket

Az erdélyi Filmtett Egyesület idei nyári alkotótáborába, a forgatókönyvíró-rendezői és az animációs csoportba várnak jelentkezőket a szervezők.

2 napja