Hetedik sor közepe

Időutazó filmsztárok

Régebbi képeinket nézegetve bizony előfordul, hogy valamely' ősünk nagyon hasonlít egy hírességre.

20 órája

John Wick: 2. felvonás

Három év után tér vissza a bérgyilkos, aki nevét egy köhögéscsillapító után kapta és ugyanott folytatja, ahol az előző részben abbahagyta.

22 órája

A 2017-es Oscar jelölt színészek korai évei

Mindenki kezdett valahol, aztán szorgoskodott évekig vagy rosszabb esetben évtizedekig, míg szoborra jelölték.

1 napja

Az elátkozott: Robert Durst halálos élete

Az HBO olyan minisorozatot készített egy amerikai milliárdosról, amiben annyi csavar van és olyan dramaturgia, amivel nemhogy dokumentumfilmekben nem találkozunk, de még nagyon jól megírt sorozatokban sem.

1 napja

Logan a nyugdíjasotthonban

Az idén már 49. életévébe lépő Hugh Jackman jelen állás szerint végleg elköszön Wolverine-Farkas-Rozsomák figurájától.

1 napja

Tékasztorik

Egy blogger lány naplója - Igazából ezt a címet is viselhetné a legújabb magyar vígjáték, mivel valós események alapján megírt blogbejegyzésekből, nevezetesen Bihari Viktória: Tékasztorik blogjából származik a filmben elhangzott poéngyöngyszemek legnagyobb része és ez a film utóérzetén is észrevehető: iszonyat személyes, nagyon emberi, de ugyanolyan epizodikus és szétszórt, akárcsak egy blog.

2 napja

5 perc az Alien: Covenantból

Ridley Scotték nem lacafacáztak, mert hiába érkezik a film csak május 18-án, most toltak egy 5 perces ízelítőt, amiben a legénység utolsó vacsorája zajlik, ezt prológust egyébként a fia, Luke Scott rendezte.

3 napja

Kaliforniai álom 8 Bitben

A legnagyobb Oscar-esélyes sem kerülhette el, hogy pixelekre szedjék. Most le lehet játszani kedvetekre valóan, hogy mi legyen a film vége!

3 napja

A régi város

Ben Affleck kétszeres Oscar nyertes, de a családban Casey lehet az első színészi szobor birtokosa, miután Matt Damontól megörökölte a szerepet.

3 napja

Better Things

Pamela Adlon volt a Kaliforgia szexmániás Marcy Runkle-ja, aki most Louis C.K-val karöltve csinált egy dramedy sorozatot, amihez a saját életéből merített ihletet.

4 napja

Palik, a filmek és a motorsport

Egy tavaly őszi paródia kapcsán fogant meg bennem az ötlet, hogy összeszedjem a legjobb (általában) üldözős jeleneteket Palik László kommentálásában.

5 napja

4. Cseh Filmkarnevál (február 22-26.) a Toldiban

A budapesti helyszín mellett már Miskolcon, Szegeden és Debrecenben is elérhetik az érdeklődők.

5 napja

A hét röhögései (178.)

Az Oscar-jelölt filmek plakátjai a Zootropolis szereplőivel, Tom Cruise filmből filmbe zuhan, Tini Nindzsa Teknőcök átlagos teknőcökkel, a Batman: Kezdődik!

6 napja

Az egészség ellenszere

Az Oscar-díjas Gore Verbinski (Rango, de az első három Karib-tenger kalózai filmet is neki köszönhetjük) ezúttal, ha a filmográfiáját tekintjük, akkor hangulatilag A körhöz igyekezett visszatérni, és a bizarr előzetesek reménnyel töltöttek el bennünket, ám a végeredmény sajnos erősen felemás.

6 napja

Ryan Gosling megint zenél, Michael Fassbender meg tehetségesnek találja

Terrence Malick még 2012-ben forgatta, de most már tuti, hogy március 17-én be is mutatják odaát a Song to Song-ot.

2017.02.18. 08:35

Arany

A Sziriána rendezője 11 év után tér vissza, George Clooney helyett ezúttal Matthew McConaugheyt felhizlalva.

2017.02.17. 18:32

Egy rapnóta 237 filmből felmondva

Adva van egy trükkös nyelvtörő rapszöveg, a Blackalicious-Alphabet Aerobics című száma, amit önmagában előadni sem éppen kis teljesítmény, hát még összerakni szavanként filmekből.

2017.02.17. 18:11

Kojot

Egy fiktív település fiktív lakói alakítják a nagy magyar valóságot, ami körülvesz minket és uralja a közgondolkodást.

2017.02.17. 09:49

Paterson

Azt már megszokhattuk, hogy a David Lynch hajrokonának tekinthető Jim Jarmusch alkotásaiban kevés dolog történik – filmjei gyakran a mozdulatlanság érzetét sugallják, és épp hogy több fizikai történés zajlik, mint egy Derrick epizódban vagy mint egy többórás állóképnek tűnő Tarr Béla eposzban.

2017.02.16. 13:14

Forrest Gump a Mátrixban

Mi lett volna, ha a kedves bonbonos Forrest Gump a kiválasztott, és a Morpehus által felajánlott kék és piros pirulát egyszerre kapja be?

2017.02.16. 10:12